Nosaltres

Aprimar-se és un rotllo!  I volem que sigui un plaer! 

Benvinguts al blog de la Núria i la Rosabel

DSC_4601

Sóc la Rosabel.  He treballat d’infermera durant 29 anys a l’Atenció Primària (1990-2019)

Si algú està gras i té apnea de la son, o hipertensió, diabetis, artrosi, etc., i aconsegueix aprimar-se, aleshores també millorarà les altres malalties. Demostrat científicament.

Més del 50% de la població té sobrepès, i el percentatge segueix augmentant!

Pesar massa, ajuda a que amb el temps es desenvolupi alguna patologia.

Amb aquestes premises, l’obesitat és un problema molt complex, que va més enllà del vessant estètic, i no es pot reduir a l’expressió “si estàs gras es perquè menges massa”.

Hi ha un altra realitat: molta gent grassa sap moltíssim de dietes i enfoquen tota l’atenció al menjar, fins i tot s’hi obsessionen; cal donar coneixements perquè vegin que el menjar importa, però no és l’única part del tractament.

aprimar-se no és únicament seguir una dieta!

Des d’aquest blog volem ampliar l’horitzó, volem arribar més enllà.  Apostem per donar les eines necessàries per tal que cada persona pugui treure’n profit. Els consells que us donem, els pot seguir la població en general, sempre que no tinguin un problema de salut molt important . Feu servir el suggeriment o indicació que més s’adapti al vostre tarannà o gust; i no tingueu pressa. Però és clar, si fent el que fas sempre no t’aprimes, potser és que cal canviar algun hàbit o costum…

image El tractament és comparable a una taula de 4 potes : exercici, canvi d’hàbits, coneixement, i dieta. Si una pota falla, la taula va coixa.

image

Sóc la Núria, editora gràfica i pintora.

Els antics atribueixen a les imatges un poder que no tenen ni els textes ni les paraules, un poder superior en eficàcia: el poder d’actuar per sobre del pensament i dels actes dels seus espectadors, més enllà de les seves opinions o eleccions personals, arribant a tocar directament el cor!

Especialitzada en el món de la imatge durant 24 anys en el sector editorial. Actualment artista autodidacta

He tingut dues filles, amb elles he après a tenir molta cura a l’hora d’escollir el que posem al damunt de la taula.  El.laborar, i degustar.   El desenvolupament i la personalitat del nen, està influenciat pel menjar.

Agraïments a la Clara Agut per la seva constant atenció per corregir els textos, a la Mari Luz Talavera, infermera, per revisar la part teòrica.

També volem agraïr la col.laboració a totes les persones que ens inspiren i participen en el nostre blog.