- La dieta cal que s’adapti als gustos i possibilitats de cada persona. Tanmateix és millor menjar com la resta de la família (tot vigilant quantitats, salses, etc…) que no pas de seguir una dieta estricta.
- Retirar el greix visible de les carns, pollastre… i també de la superfície dels caldos i guisats quan siguin freds.
- Utilitzar formes senzilles de cuinar. Sense gaire oli. Per exemple, a la planxa, al grill, al forn, al microones, al vapor o al wok.
- Preparar salses amb làctics descremats. Si són comercials, es poden alleugerir amb iogurt (natural o de llimona), suc de fruites o caldo vegetal.
- Amanir i elaborar correctament les amanides (una cullerada d’oli per persona i vigilar els ingredients).
- Substituir els fregits pel forn. Col·locar en una safata lleugerament engreixada, els aliments (amb poc gruix) i utilitzar el gratinador.
- Netejar l’amanida amb antelació. Tenir el sofregit, salsa de tomàquet…, ja preparats.
- Cuinar les racions justes i necessàries.
- ATENCIÓ! amb el menjar ràpid (fast food) i els plats pre-cuinats. S’estalvia temps de preparació però també s’afavoreix la ingesta compulsiva. La majoria són rics amb greixos, sucres i a més són molt calòrics.
Hola! m’agrada molt aquest blog
M'agradaLiked by 1 person