estratègies per aprendre a menjar lentament

Els senyals de satisfacció tarden en arribar uns 20 o 30 minuts des de que es comença a menjar.

Si menges de pressa, menjaràs molta quantitat d’aliments abans que el teu cervell detecti aquests senyals. Si no estàs habituat a menjar lentament aquest canvi et costarà,  ESFORÇA’T.

Aquest canvi sol costar en arribar uns 2 anys… és molt probable que et recordis mastegar quan facis les últimes cullerades, FELICITATS, acabes d’obrir la porta, per poder canviar els hàbits.

Disminueix la quantitat d’aliment per cada mossegada o cullerada.

Usa una coberteria de mida cadet (no de postre).

Fes servir plats més petits.

Seu davant d’un rellotge.

Posa un recordatori personal, un senyal a la taula.

Seu a la taula.  No facis anades i vingudes constanment.

Mastega com a mínim 10 vegades cada mossegada (haurien de ser quaranta vegades)

Menja tot el possible amb coberts.

FÀCIL I MOLT IMPORTANT:  Realitza la següent conducta: introdueix un mos a la boca, deixa els coberts a la taula, mastega i assaboreix el menjar, empassa-te’l (fet puré) i tornar a començar.

Escolta el que menges.  Un plat de verdura dona més plaer que la mateixa verdura feta suc, i és que el sò cruixent també és font de satisfacció.

Opta per menjars durs. Els menjars tous requereixen poc mastegament.

Acostuma’t a tallar els aliments en troços petits. 

També milloraràs la teva digestió, evitaràs meteorismes (gasos, pets), i la distensió abdominal (la panxa inflada).JOC PER APRENDRE A MENJAR LENTAMENT:    TASTET A CEGUES

Pots fer un joc per aprendre a assaborir les menges: tapa’t els ulls i si vols també el nas; algú altre que et posi menjar a la boca. El joc consisteix en descriure el menjar de la boca -les diferents temperatures, si és líquid o sòlid, cruixent, embafagós, enganxós, amb granets, de fàcil o difícil masticació, etc.-. Amb el nas tapat costa força endevinar el què s’ha menjat (el sabor s’obté de la barreja del gust i l’olor), però l’objectiu no és aquest, sinó comprovar en que no estem habituats a assaborir, d’anar a buscar aquella espècie que conté el plat, que s´examina poquíssim el que tenim a la boca…. no val fer la guitza, donar aliments que no agradin i esteu alerta amb les al·lèrgies!!!

2 comentaris Digues la teva

  1. Mari ha dit:

    Aquesta és la meva creu, menjar ràpid, tinc molts gasos i la panxa inflada. Seguiré els teus consells, els trobo molt interessants i segur que m’aniran bé. Moltes gràcies!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s