exercici

             L’exercici és imprescindible per aprimar-se

i

mantenir el pes obtingut

          

Beneficis

 • Disminueix el percentatge de greix corporal sense pèrdues significatives dels teixits magre i ossi, com podria passar si només es seguís la dieta hipocalòrica.
 • Augmenta el metabolisme. El metabolisme és un intercanvi d’energies: s’ingesten aliments (calories) que es fan servir per portar a terme les funcions vitals (voluntàries i involuntàries). És diferent en cada persona, ja que depen de la genètica, del tipus d’alimentació, i de l’estil de vida. Una persona amb el metabolisme augmentat, gasta més energia que una que el tingui lent.
 • Redueix el risc de malalties cardiovasculars (hipertensió, diabetes, hipercolesterolemia, infarts i altres)
 • Fomenta l’autoestima.  Activa algunes substàncies neuronals que ajuden a trobar-se millor, redueix l’estrès i l’ànsia.
 • Ens protegeix enfront de l’osteoporosi, combat el restrenyiment, ajuda al bon control de la diabetis…

Abans de començar

 • Per a la prevenció de lesions: fes estiraments, hidrata’t, protegeix-te del sol i d’un possible cop de calor.  Sabates i roba adequades. Horari adequat.
 • No facis atenció a la publicitat: en el millor dels casos és veritat a mitges.
 • No necessites menjar més a l’augmentar l’activitat física. I no és el mateix passejar que caminar.
 • Tria un exercici que et motivi, el que menys t’avorreixi: l’has de practicar de forma progressiva, continuada i de gust. Si no és així, no el faràs.
 • Compromís amb tu mateix.  Has de saber que quan et compromets i no ho compleixes, el cervell s’en ressenteix. És una entrada negativa

                            Extret de La Contra de La Vanguardia, maig 2006.  

                                     Ángel Gabilondo, catedràtic de Metafísica.

Hay que vincular el pensar al vivir y a nuestras palabras. De manera que digamos lo que pensamos, y pensemos y hagamos lo que decimos.

La intensidad es un factor determinante para la dicha. No se trata de hacer grandes cosas extravagantes, sino de cuidar los detalles de la vida, darle intensidad a cada instante (que por cierto, no volverá!)

Som-hi

 • En un principi ha de ser poc intens, segons les possibilitats personals.
 • Quantifica el temps i la distància.
 • És recomenable que segueixis un horari fixe. Sol, acompanyat, en un gimnàs…al teu gust. Si el fas a casa, cinta o bici…, procura que l’ambient sigui agradable; si l’aparell és en un soterrani o en un lloc poc adient, serà encara més avorrit i qualsevol pretexte serà vàlid per no moure’s.
 • Sigues realista amb les teves possibilitats i coneix les teves limitacions.
 • Aprèn a regular l’esforç.  Si caminant has de respirar per la boca, vol dir que estàs forçant la marxa, cal que vagis més poc a poc.
 • Pauta: 5 sessions de 45 minuts, cada setmana.
 • Fés les activitats quotidianes amb més vigor. Estalvia’t tant com puguis l’ascensor, o baixa una parada abans del destí.
  • SI VAS A CAMINAR, i per obtenir millors resultats, val la pena seguir algunes pautes:
  • Alterna en la caminada diferents ritmes.
  • Pots portar motxila amb una mica de pes.
  • Manté la mirada a l’horitzó, evitant mirar avall. Esquena estirada cap al cel.
  • En superficie plana cremaràs menys calories, millor pujades i baixades.
 • Avalua les millores (resistència, flexibilitat…).

Fins ara ens hem referit a caminar, nedar, anar amb bicicleta…També us volem informar de HIIT (high intensity interval training=entrenament d’alta intensitat a intervals).

És la combinació d’exercicis d’alta intensitat amb breus espais de descans; uns 30’’ de máxima intensitat i 10’’ de descans . És important respectar els descans, ja que sino el cos no pot recuperar-se i será gairebé impossible mantenir un alt nivel d’intensitat. És un tipus d’exercici amb bons resultats enfront la obesitat.

  -Pros: 1. les sessions duren uns 20’; és recomenable fer-ne 2 o 3 a la semana. 2. Es pot adaptar a persones de tots els nivells.

  -Contres: 1. s´ha de tenir certa preparació física. 2. Cal una bona professora, ja que el risc de lesió músculo-esquelètica és alt (vigilar de no portar massa presió al periné; o amb les “sentadillas”, els genolls han d’estar sobre els turmells, no per davant; i altres recomanacions que desconec….)

 Hi han Apps per poder practicar HIIT (no aconsellables si no n´has fet mai).

Extret del llibre de la Dra. Charlotte N. Markey “los inteligentes NO hacen dieta”. Málaga, Sirio. 9784416579273

…Cualquier cosa que te ponga en movimiento, que active tus músculos y haga latir un poco más rápido tu corazón es una actividad física. El término “ejercicio” se suele usar para describir una actividad física más enérgica, como ir al gimnasio, entrenándote para una carrera, etc…

…Dos hora y media de ejercicio a la semana son treinta minutos al dia, cinco días. Si te parece que es demasiado tiempo o que es más de lo que eres capaz, no te agobies, no se trata de hacerlo todo ahora mismo. Dispones de treinta minutos una vez a la semana? Ten presente esto: “cualquier actividad física es mejor que ninguna actividad física”.

…Lo siento, pero el ejercicio no es una carta blanca para comer todo lo que quieras…

…Tienes que hacer algo que disfrutes o encontrarle valor a tus hábitos de ejercicio para poder mantenerlos. No hace falta que el ejercicio en sí te encante, pero, por ejemplo podrías disfrutar de ese tiempo que pasas a solas. También puede ser que te divierta estar con un amigo y verlo una o dos veces por semana. O quizá solo te guste cómo te sientes después, y eso puede ser motivador…

…Si ahora mismo no practicas nada de ejercicio, y tampoco te entusiasma excesivamente la idea de hacerlo, empieza por estar más activo durante el día. Luego trata de añadir treinta minutos dos veces a la semana: pasea por tu barrio, monta una bici estática. Tras unas cuantas semanas quizá estés listo para elevar un poco la propuesta inicial…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s