- Menjar sa, hauria de ser una qüestió familiar.
- La HIGIENE BUCAL estimula a mantenir la boca neta i a no picar. Odontòleg anual. Els queixals són imprescindibles per mastegar les menges, les quals es barregen amb la saliva i comença el procés de la digestió. Passa sovint, que quan falten 2 peces la masticació és deficitària.
- L’AIGUA ni engreixa ni aprima. ÉS ACALÒRICA.
- Baixar de pes no sempre és sinònim d’aprimar-se. Una persona s’aprima quan perd greix, no aigua ni massa muscular.
- No pesar-se freqüentment. (un cop al mes)
- Adquirir un nou passatemps per substituir la menja. Si es fa ceràmica, ikebanes (art floral japonès) wabisabiikebana.blogspot.com -blog recomanat- o es talla fusta, per exemple, les mans i la ment estaran ocupades i no tindrà temps de pensar en el menjar.
- Fes un diari dels menjars per a ser conscient del perquè es menja amb excés. Anota l’hora i el què passa en aquell moment. Avorriment, irritació, tristor? Mira el diari per si es repeteix alguna pauta de comportament, pel que fa a la ingesta excessiva.
- No cal prohibir masses aliments. No hi ha res més seductor, que un aliment absolutament prohibit.
- En lloc de menjar, i com a recompensa, compra’t un regal que no tingui res a veure amb el menjar.
- Abans de començar, fes un llistat de les raons per les quals vols baixar de pes. Durant el procés d’aprimar-te, llegeix les raons, això t’ajudarà a mantenir ferma la voluntat.
- Cal distingir entre senyal de gana i d’ansietat. Si tens gana i per alguna raó no pots menjar fins molta estona després…t’esperes. Si tens un desig irrefrenable d’agafar qualsevol menja, estigues al cas, pot ser tens ànsia.
- Cal dormir suficientment.
- Aprèn a ser moderat en tot.
-
Atenció a les transgressions. Una no importa, dos és massa, TRES és excessiu.