salses i acompanyaments

 

 

  • Vinagreta base: 1 cullerada de vinagre, 3 cullerades d’oli, sal, julivert, estragó i alfàbrega.  Sempre es comença a dissoldre la sal en el vinagre.  Afegir l’oli i les plantes aromàtiques, el pebre optatiu.  Remenar-ho bé.
  • Vinagreta de remolatxa: la vinagreta base i 200 gr remolatxa cuita.  Batedora.
  • Vinagreta de pebrot escalivat: vinagreta base i un pebrot escalivat.  Batedora.
  • Vinagreta d’espàrrecs: espàrrecs de marge bullits o en conserva (sense líquids) i vinagreta base.  Batedora.
  • Vinagreta de tomàquet cru: vinagreta base, 1 tomàquet pelat i unes fulles d’alfàbrega fresca.  Batedora.
  • Vinagreta de llimona: 1 cullerada de suc de llimona, 1 culleradeta de mostassa, sal i pebre.  Barrejar-ho bé i afegir l’oli.
  • Maionesa sense ou: 75cc llet descremada, sal, vinagre, all i pebre.  Remenar ben de pressa amb la batedora, que faci escuma i desprès afegir ben poc a poc un rajolí d’oli.
  • De iogurt i herbes: ½  iogurt descremat natural, 1 cullerada suc de llimona, 1 cullerada de plantes aromàtiques (preferiblement fresques), sal i pebre blanc. Batre tots els ingredients i deixar-ho com a mínim 1h. a la nevera.
  • Salsa lleugera: 1 cullerada de llet descremada en pols, 1 culleradeta de mostassa, 2 cullerades d’aigua freda, 1 cullerada de suc de llimona, sal i pebre.  Barrejar-ho tot i deixar 1h. a la nevera.
  • Salsa picant: 2 cullerades de maionesa Light, 1 cullerada de mostassa, 1 all, ½ culleradeta de pebre vermell picant.  Batedora.
  • Salsa tapenade: 100 gr d’anxoves salades, 200 gr d’olives negres , les tàperes (en provençal “tàpenes”, d’aquí el nom de la salsa) i gra d’all, i optatius 50 gr de tonyina i 1 cullerada sopera de mostassa.  En un pot batedor o en un morter piquem el gra d’all, les anxoves sense espines i una mica dessalades, les olives negres sense pinyol, les tàperes rentades per treure l’excès de vinagre, la tonyina, la mostassa i oli d’oliva per lligar la salsa. Aquesta salsa serveix per a amanides  verdes o només de tomàquet, per a verdures bullides o al vapor, pasta, etc.

 

Receptes explicades a consulta per la Cristina M.

  • Ofegar en una paella amb una mica d’aigua i oli d’oliva 1 pebrot vermell, 2 pebrots verds tallats a cuadrets. Quan ja estan gairebé cuits, afegir 2-3 culleradetes de mel i deixar-ho un moment al foc per arrodonir els gustos.
  • Posar pastanaga tallada a palets en una paella amb una mica d’aigua i oli, coure-la. Quan ja està gairebé feta, afegir pebrots del piquillo i fer una remenada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s