Això és un petit exemple. Imagineu-vos un dinar amb la paella i el plat de crema: més de 1000 cal., sense comptar aperitius, begudes i pa. És molt important, si us voleu aprimar, saber que aquests àpats poden tirar per terra tota la feina de la setmana. Organitza l´àpat per reduir calories i quedar satisfet (a nivell digestiu i mental), o menja indiscriminadament; tu decideixes, però no caiguis al parany del cercle viciós.
- un bon plat de PAELLA / 735 calories = 1 hora i 1/2 nadant
Si esteu en un procés d’aprimament, és interessant saber que
si us mengeu un croissant hauríeu de córrer 1/2 hora per estar on estàveu, no per aprimar-vos!
o si us preneu una crema catalana, heu de fer 3/4 hora d’exercici…
a vegades aquest simple pensament fa recapacitar per canviar la menja sense sensació de tristesa, i el més important és la sensació d’estar bé amb si mateix per la decisió presa.
Breu Taula de calories per aliment
1 tassa de caldo 10 cal
5 talls albergínia planxa 24 cal
1 ou 85 cal
1 got de llet 95 cal
1 plàtan 110 cal
130g lluç bullit 115 cal
1 copa conyac 120 cal
1 grapat fruits secs 190 cal
5 talls alberg. arrebossada 200 cal
1 bon plat de paella 735cal
130g lluç fregit 311 cal
1 plat de crema 345 cal
Càrrega calòrica per activitat
100 cal es cremen amb:
8´ corrent
20´ passejant
20´ passejant
12´ jugant a tennis
6´ saltant
200 cal es cremen amb:
50′ pintant parets
30′ anant amb bicicleta
25′ nedant
45′ ballant